Bayındır: Kürtler birlik olursa faşist zihniyeti durdurur

Bazîd’te konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Biz sömürgeciliğini kabul etmeyiz. Kürtler birlik olmalı. Faşist zihniyete, savaş planı yapanlara cevap olacağız" dedi.

YEREL SEÇİM

Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Bazîd ilçesi Savaş Ay Lisesi önünde halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır da katıldı. Kitlesel katılımın olduğu buluşma öncesi DEM Parti Bazîd İlçe Örgütü önünden buluşma alanına kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşte, “Mutlaka kazanacağız” pankartı açıldı.
Saygı duruşuyla başlayan buluşma, DEM Parti Bazîd Belediye Eşbaşkan Adayı Kenan Alkan’ın konuşmasıyla devam etti. Alkan, “Halkımız yine kendi iradesine sahip çıkmak için alanlarda. Bu sadece bir belediye seçimi değil, bu ilçede yarattığı 8 yıkımların hesabını sormaktır. Bazîd Belediyesi'nde yolsuzluk cirit atıyor. Bu zihniyetten hesap sormaya geliyoruz” dedi.

'AKP-MHP İKTİDARI HER YERDE SAVAŞI HEDEFLİYOR'

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, dünyada milyonlarca Kürdün özgürlüğü için ayakta olduğunu söyleyerek, “Günledir, ayladır çalışmalar yürütüyoruz ve seçimlerin sonuna geldik. Bazîd özgürlük halayına hazırdır. Bu seçim Erdoğan ve Bahçeli için mühim bir seçimdir. Çünkü her yeri savaş alanına çevireceklerini söylüyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz. Biz, büyük bir güçle bu savaşı önünü keseceğiz. Seçimler Kürt halkının referandumudur ve Kürtlerin için kimlik mücadelesidir. Birlikte el ele verip 31 Mart’ta ülkemizi bu zalimlerde kurtaracağız. Kürt halkının iradesine güçleri yetmiyor ama Kürtler karşı ahlaksız bir politika yürütüyorlar. Buradan söylüyoruz; asla başarılı olamayacaksınız. Bugün milyonlarca Kürt ve dostu seçim çalışmalarını yürütüyor. Polis askerler bu seçimi yürütülenlere karşı halkımız ayakta ve iradesine sahip çıkıyor. Bizim kimsenin malında gözümüz yok. Ama başkasının sömürgeciliğini de kabul etmeyiz” ifadelerini kullandı.

'FAŞİST ZİHNİYETE CEVAP VERECEĞİZ'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununun demokratik çözümünün muhatabı olduğunu söyleyen Bayındır, “Yolumuz hakikat yoludur. Bütün halkımıza sesleniyoruz; bugüne kadar yanlış yoldan yürüyen Kürtler, sizin yeriniz halkınızın yanıdır. Kürtler birlik olursa ancak zalim ve zulüm edenlere karşı başarılı olabilir. Meclis’te iki kelime Kürtçe konuşanın mikrofonu kesiyorlar. O mikrofon halkımızın mikrofonudur. Biz Kürdüz ve Kurdistanlıyız. Kürt sorununun demokratik yollarla çözmek istiyoruz. Bunun için barış ve kardeşlik hukukuyla yaklaşıyoruz" dedi.

31 Mart’ta faşist zihniyete karşı cevap olacaklarını ifade eden Bayındır, “Bazîd’de 31 Mart’ta bu cevabı verecek. Seçime 3 gün kalmış. Kapı kapı, sokak sokak gezelim ve insanlarımızı ikna edelim. 1 Nisan’da büyük bir coşkuyla başarımızı kutlayacağız. Herkesin gözü Bazîd’dedir. Çünkü Bazîd kahramanların şehridir. Hepimizin yolu açık olsun” diye konuştu.
Miting müzik ve halaylarla sona erdi.